dinsdag 29 november 2011

Zwarte tagliatelle met spinazie, vis en zeevruchten

Vanavond eten we eens een keer een pasta met een afwijkende kleur: zwart. Deze met inktvisinkt gekleurde tagliatelle heb ik gecombineerd met biologische spinazie, tilapia en zeevruchten. Het geheel op smaak gebracht met wat pesto en ruim knoflook.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. zwarte tagliatelle
  • 300 gr. tilapiafilet, in blokjes
  • 3 el. olijfolie
  • 450 gr. biologische bladspinazieblokjes (diepvries), ontdooid
  • 250 gr. zeevruchten (diepvries), ontdooid 
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el. pesto genovese
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bestrooi de tilapiafilet met zout en peper. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de tilapia snel goudbruin. Kook intussen de tagliatelle in 6 minuten al dente (beetgaar). Doe de spinazie en zeevruchten bij de tilapia en warm het geheel goed door. Pers de knoflook erboven uit en roer deze met de pesto door het spinazie-vismengsel. Schep de afgegoten tagliatelle erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: