maandag 12 december 2011

Roerbakschotel met aardappel, paprika en spek

Vanavond eten we een eenpansmaaltijd. Een heerlijke combinatie van gebakken aardappelblokjes, rode paprika en biologische spekreepjes. Daarnaast heb ik er zongedroogde tomaatjes, Taggia-olijfjes en ruim knoflook in verwerkt.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie
  • 450 gr. voorgekookte aardappelblokjes
  • 2 rode paprika's, grof gesneden
  • 200 gr. biologische spekreepjes
  • 3 el. zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 90 gr. Taggia olijven
  • 3 tenen knoflook
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Voeg de aardappelblokjes toe en roerbak deze ca. 5 minuten. Roer de paprika erdoor en.roerbak deze enkele minuten mee. Voeg tot slot de zongedroogde tomaten, olijven en geperste knoflook toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en ruim peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: