vrijdag 9 december 2011

Tagliatelle met kip en olijven in saus

Vanavond eten we tagliatelle met een rijke saus. Daardoorheen goudbruin gebakken biologische kipfilet en die heerlijke Taggia olijfjes. Ik heb de basissaus niet deze avond gemaakt, maar gebruikgemaakt van het ingevroren restant van de lasagnesaus van een eerdere maaltijd.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. zwarte tagliatelle
  • 350 gr. biologische kipfilet, in blokjes
  • 1 el. olijfolie
  • 25 gr. biologische roomboter
  • 100 gr. Taggia olijven (zonder pit)
  • (zee)zout
  • versgemalen peper
  • 300 ml. gebonden tomaten-roomkaassaus (1/3 van het recept lasagne, zonder gehakt)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bestrooi de stukjes kipfilet met zout en ruim peper. Verhit de olie en de roomboter in een koekenpan en bak de stukjes kipfilet goudbruin. Kook intussen de tagliatelle in 6 minuten al dente (beetgaar). Haal de kipfilet uit de pan en houd ze warm. Schenk de saus in de pan en breng deze aan de kook. Zet het vuur laag en roer de kip en olijven erdoor. Giet de tagliatelle en roer deze door de saus. Verdeel de pasta met saus over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: