dinsdag 6 december 2011

Indische spitskoolstamppot met oosters gemarineerde zalm

Vanavond eten we een stamppot met een Aziatisch accent. Voor de stamppot heb ik deze keer spitskool gebruikt. Op smaak gebracht met wat Indische kruiden en ketjap. Verder heb ik er nog cashewnoten doorheen gedaan. De zalmfilet heb ik gemarineerd in wat ketjap en oestersaus en vervolgens kort gegrild.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. biologische kruimige aardappelen, geschild en in vieren
  • 200 ml. melk
  • 25 gr. biologische roomboter
  • 500 gr. grof gesneden spitskool
  • 100 gr. cashewnoten
  • 300 gr. zalmfilet, in 3 stukken
  • 3 el. ketjap manis
  • 1 el. oestersaus
  • 2 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 2 el. arachideolie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Roer 2 el. ketjap en de oestersaus on een schaal door elkaar en leg er de zalm in. Zorg ervoor dat de zalm aan alle kanten bedekt is met de marinade. Maak van de aardappelen een mooie puree. Verhit de olie in een wol en roerbak de spitskool ca. 10 minuten met de kruiden en 1 el. ketjap. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. roer de cashewnoten door de spitskool. Haal de zalm uit de marinade en leg ze in een ovenschaal. Laat ze onder de grill in ca. 5 minuten net gaar worden. Meng intussen de puree met de spitskool en breng evt. op smaak met zout en peper (en als je van pittig houdt met sambal). Serveer de stamppot met de stukken zalm. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: