maandag 12 maart 2012

Thaise roerbakschotel met gamba's en sugar snaps

Wat eten we vanavond? Een heerlijke Thaise maaltijd. Geroerbakte sugar snaps met ui en gamba's. Dit op smaak gebracht met een groene currypasta, wat zoute ketjap, kokos en tot slot ruim verse koriander. Heerlijk met een portie geurige basmatirijst.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. basmatirijst
  • 2 el. arachideolie
  • 2 el. green thai curry paste
  • 2 el. ketjap asin
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 400 gr. sugar snaps, schoongemaakt
  • 250 gr. gamba's, gepeld en gekookt (diepvries)
  • 2 el. geraspte kokos
  • 15 gr. verse koriander, grof gehakt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta kort. Roerbak de ui en sugar snaps gedurende ca. 10 minuten op hoog vuur. Roer de ketjap en de knoflook door het mengsel en roerbak kort. Voeg de gamba's en kokos toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met (zee)zout. Haal de wok van het vuur en schep de koriander door de inhoud. Schep de rijst op de borden en verdeel het groente-gambamengsel erover. Eet smakelijk! 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jij kan echt niet koken!!! wat ziet dit er vies uit! bah

Wat eten we vanavond zei

In de eerste plaats gaat koken volgens mij over smaak en niet over het plaatje, zeker niet als je het over een gewone dagelijkse maaltijd hebt.
In de tweede plaats: als je lef hebt, zet dan je naam bij je reactie en doe het niet anoniem. Beetje jammer!