zaterdag 7 april 2012

Milde viscurry met boontjes en paprika

Wat eten we vanavond? Een milde Kormacurry met pangafilet, boontjes en rode paprika. Verder heb ik er ui, knoflook, kokosmelk, limoensap en verse koriander doorheen gedaan. Het geheel heb ik geserveerd met noedels.
Ingrediƫnten*
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote rode ui, in halve ringen
  • 3 teentje knoflook, grof gehakt
  • 1 zakje Korma kruidenpasa
  • 200 ml. kokosmelk
  • 400 gr. sperziebonen, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • 150 gr. (eier)mie of andere noedels
  • 400 gr. pangafilet, in blokjes
  • sap van halve limoen
  • 4 el. verse koriander, grof gehakt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de boontjes in ca. 8 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in een wok en fruit de ui ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en roer de kruidenpasta en de knoflook erdoor. Bak dit een paar minuten. Schenk de kokosmelk erbij met 50-100 ml. water. Voeg de boontjes en de paprika toe en laat het geheel 8-10 minuten zachtjes pruttelen. Bereid intussen de mie/noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de vis door het groentemengsel. Laat nog een paar minuten pruttelen zodat de vis gaar wordt. Breng evt. naar wens op smaak met wat (zee)zout. Roer tot slot het limoensap erdoor. Verdeel de mie/noedels over de borden en schep de curry erover. Bestrooi met de koriander. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: