donderdag 21 juni 2012

Bami met gamba's en kabeljauw

Wat eten we vanavond? Indonesisch gekruide noedels. Heerlijk met stukjes verse kabeljauw en gamba's. Aangevuld met een flinke portie roerbakgroenten.
Ingrediƫnten*
  • 3 el. arachide-olie
  • 4 el. ketjap manis
  • 1 tl. sambal badjak
  • 2 tl. gemberpoeder
  • 2 tl. komijnpoeder
  • 2 tl. korianderpoeder
  • 450 gr. Italiaanse wokgroenten (diepvries)
  • 150 gr. eiermie
  • 250 gr. kabeljauwfilet, in blokjes
  • 200 gr. gamba's, gekookt en gepeld
  • (zee)zout

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de wok. Meng in de hete wok de olie, ketjap, sambal en specerijen tot een saus. Roerbak de groenten in de saus gedurende 7-8 minuten. Bereid intussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de groente op smaak met wat zout. Meng de afgegoten mie met de groenten. Schep tot slot de kabeljauw en gamba's met het groente-miemengsel. Laat de kabeljauw net gaar worden en het geheel goed doorwarmen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: