maandag 18 juni 2012

Hartige taart met broccoli

Wat eten we vanavond? Een heerlijke quiche met broccoli. Verder gevuld met blokjes biologische ham en bedekt met Leerdammer kaas. Deze taart van bladerdeeg kost weliswaar wat meer tijd om te maken (reken op ca. 50 minuten, maar het is de moeite waard.
Ingrediƫnten*
  • 6 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 stronken broccoli, alleen de roosjes
  • 250 gr. biologische hamblokjes
  • 2 el. olijfolie
  • 300 gr. Leerdammer kaas, in plakken
  • 3 eieren
  • 125 ml. slagroom
  • 2 el. drinkbouillonpoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Extra benodigdheden

  • deegroller
  • steunvulling van bv. spliterwten
  • bakpapier
  • (hartige) taartvorm

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Warm de oven voor op 180 graden. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een ronde plak 3 cm. grote dan de doorsnede van de taartvorm. Druk het deeg in de vorm. Leg een stuk bakpapier op het deeg en verdeel de steunvulling erover. Zet de vorm ca. 15 minuten in de oven. Kook intussen de broccoli in ca. 5 minuten net gaar. Bak de hamblokjes ca. 5 minuten in wat olijfolie. Klop de eieren los met de slagroom, bouillonpoeder en specerijen. Haal de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de steunvulling. Verdeel de gekookte broccoliroosjes over het deeg, strooi de hamblokjes erover. Leg de plakken kaas over het geheel. Schenk tot slot het ei-roommengsel over het geheel. Zet de vorm opnieuw in de oven en laat in 35-40 minuten gaar en goudbruin bakken. Snijd de taart in 4 stukken en serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: