zaterdag 16 juni 2012

Saffraanrisotto met gegrilde zalm en sugar snaps

Wat eten we vanavond? Een heerlijke risotto met saffraan met beetgare sugar snaps. Daarbij een lekker stukje gegrilde zalmfilet. Door de risotto heeft deze maaltijd iets meer bereidingstijd, maar het resultaat mag er wezen.
Ingrediƫnten*
  • 3 el. olijfolie
  • 150 gr. arboriorijst
  • 50 ml. witte wijn
  • 500 ml. visbouillon (blokje)
  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 0,5 tl. gemalen chilipeper
  • 1 teen knoflook
  • 450 gr. sugar snaps, schoongemaakt
  • 500 gr. zalmfilet, in 3 stukken
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 tl. gedroogde dille

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak de rijst al roerend, tot alle rijstkorrels bedekt zijn met de olie. Pers de knoflook erboven uit en bak kort mee. Schenk de witte wijn erbij en laat deze al roerend door  rijst opnemen. Schep vervolgens steeds wat bouillon bij de rijst en laat deze ook al roerend door  rijst opnemen. Ga hiermee door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Verwarm intussen de ovengrill voor. Bestrooi de zalmfilets met zou, peper en dille. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en zet deze 5-7 minuten onder de grill. Kook intussen de sugar snaps in water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Roer tot slot de saffraan en gemalen chilipeper door de risotto. Verdeel de risotto, sugar snaps en zalm over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: