maandag 27 augustus 2012

Gestoofde paprika met lamsgehaktballetjes en rijst

Wat eten we vanavond? Heerlijke gele paprika en rode, zoete puntpaprika gestoofd in rode wijnazijn en bouillon. Zeer verrassend van smaak. Ik heb er lamsgehaktballetjes en basmati-rijst bij geserveerd. Het recept voor de gestoofde paprika is afkomstig van ah.nl.
Ingrediƫnten*
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode uien, in parten
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 groentebouillontablet (voor 0,5 liter bouillon)
  • 2 el. maizena
  • 1 bakje platte peterselie (20 g), blaadjes fijngesneden
  • 20 balletjes van gekruid lamsgehakt
  • 150 gr. basmati-rijst

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de uien toe en bak 3 min. mee. Voeg de paprika's toe en bak 2 min. Voeg 100 ml water, de azijn en het bouillontablet toe. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken. Bak intussen de gehaktballetjes in in een koekenpan met wat olijfolie. Los de maizena op in een beetje water en roer het geheel door de paprika's Laat het geheel kort koken om de saus te binden. Breng de paprika's op smaak wat versgemalen zwarte peper en meng vlak voor het serveren de peterselie erdoor. Verdeel de rijst over de borden en schep de paprika's erover en de gehaktballetjes ernaast. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: