maandag 17 december 2012

Thaise garnalencurry

Wat eten we vanavond? Een pittige, groene curry met grote garnalen en peultjes. Op smaak gebracht met oestersaus, kokosmelke, sesamzaadjes en verse koriander. Lekker met wat noedels (eiermie).
Ingrediƫnten*
  • 3 el. sesamolie
  • 1 zakje Thaise groene currypasta
  • 500 gr. peultjes
  • 5 el. oestersaus
  • 150 ml. kokosmelk
  • 300 gr. gekookte en gepelde jumbogarnalen
  • 200 gr. eiermie
  • 2 el. sesamzaadjes
  • 6 el. verse korianderblaadjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en roerbak de peultjes enkele minuten. Roer de currypasta erdoor en bak deze even mee. Doe vervolgens de oestersaus en kokosmelk erbij en laat nog een paar minuten koken. Bereid intussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de wok van het vuur en roer de garnalen en mie erdoor. Verdeel alles over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes en korianderblaadjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: