dinsdag 22 januari 2013

Gnocchi met venkel en rivierkreeftjes

Wat eten we vanavond? Gnocchi met lekker knapperige venkel. Gecombineerd met rivierkreeftjes en afgemaakt met een romige pastasaus met gorgonzola. Houd je van pittig? Doe er dan wat sambal door.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. gnocchi
  • 2 el. olijfolie
  • 2 grote venkelknollen, grof gesneden
  • 300 gr. rivierkreeftjes, gepeld en gekookt
  • 1 pot pastasaus met gorgonzola (370 ml)
  • (sambal)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de venkel op hoog vuur gedurende ca. 10 minuten tot het goudbruin begint te worden. Schud of schep zeer regelmatig om. Bereid intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de pastasaus door de venkel en laat zachtjes even pruttelen. Schep de rivierkreeftjes door de saus en warm goed door. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper en evt. sambal. Giet de gnocchi af en schep deze door de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: