dinsdag 12 maart 2013

Jam­ba­laya met cho­ri­zo en kip

Wat eten we vanavond? Een pittige jambalaya. Een rijstschotel met kipreepjes, chorizo en diverse groenten. Erg lekker. Houd rekening met een iets langere bereidingstijd (ca. 45 min.). Het recept is afkomstig van www.ah.nl.
Ingrediënten*
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen cayennepeper
  • 250 g kipdijfilet, in reepjes
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1/2 chorizo grof (worst, a 250 g), in plakjes van een 1/2 cm
  • 2 uien, grofgesnipperd
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 200 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 700 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 200 g witte rijst

* voor 4 personen.
Bereiding

Meng de paprikapoeder met de cayennepeper in een kom en schep de kip erdoor. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kip rondom 3 min. Schep uit de pan, doe de rest van de olie in de pan en bak de chorizo 3 min. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee. Schep de paprika, bleekselderij en sperziebonen erdoor. Schenk de bouillon erbij, voeg de rijst toe en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag. Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 20 min. gaar worden, zonder te roeren. Voeg na 10 min. de kip toe. Breng de jambalaya op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met partjes citroen en fijngesneden bieslook.

U kunt dit gerecht ook 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.

Geen opmerkingen: