zaterdag 13 april 2013

Pasta met rivierkreeftjes en broccoli en kaas

Wat eten we vanavond? Een vrolijk gekleurde pastamaaltijd. Deze keer gestreepte strikjespasta (farfalle) met rivierkreeftjes en broccoli in een kaassaus.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. farfalle tricolore (gestreepte strikjespasta)
  • 250 gr. rivierkreeftjes, gekookt
  • 1 flinke stuik broccoli, in kleine roosjes
  • 20 gr. margarine
  • 20 gr. bloem
  • 200 ml. warme melk
  • 250 gr. oude kaas, geraspt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Maak in een ruime pan van de margarine, bloem en melk een roux. Roer de kaas erdoor en laat deze smelten. Breng op smaak met zout en peper. Roer de rivierkreeftjes en broccoli door de saus en laat goed warm worden. Schep tot slot de saus voorzichtig door de afgegoten pasta. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: