dinsdag 7 mei 2013

Pastasalade met tonijn

Wat eten we vanavond? Een goed gevulde pastasalade. Veel groenten en een lekkere hoeveelheid tonijn. Daarbij een verrassende dressing. Ideaal voor een mooie zomeravond.
Ingrediƫnten*
  • 200 gr. verse perline met parmesan
  • 2 blikjes MSC tonijn in olie, uitgelekt
  • 250 gr haricots verts, gehalveerd
  • 8 tasty Tom tomaten, in vieren
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 potje zwarte (Taggia) olijven zonder pit, uitgelekt
  • 5 el. extra vergine olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 50 Bleu d'Auvergne (kaas), in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de perline volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de haricots verts in ca. 8 minuten beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Klop de olie, azijn, mosterd tot een mooie dressing, pers de knoflook erboven uit en roer deze er met de Bleu d'Auvergne en zout en peper naar smaak doorheen. Meng de hete perline en haricots verts door de dressing en laat afkoelen. Schep vervolgens de tomaten en olijven erdoor en strooi de pijnboompitten eroverheen. Laat de dressing goed intrekken. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: