vrijdag 21 juni 2013

Maaltijdsalade met tomaat, mozzarella en pitabrood

Wat eten we vanavond? Een zomerse maaltijdsalade. Deze salade zit vol met tomaat, paprika, rode ui, mozzarella, stukjes geroosterd pitabrood en uitgebakken spekjes. Voor extra smaak zorgen de verse basilicum en de eenvoudige vinaigrette van mooie olijfolie en wat rode wijnazijn.
Ingrediƫnten*
  • 3 el. gewone olijfolie
  • 4 pitabroodjes, in blokjes van ca. 2x2 cm.
  • 4 el. extra vergine olijfolie
  • 2 el. rode wijnazijn
  • 4 grote trostomaten, in stukjes
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 2 rode uien, grof gesnipperd
  • 20 mini mozzarella bolletjes
  • 200 gram biologisch ontbijtspek, uitgebakken
  • 2 handjes verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit in een ruime koekenpan de 3 el. gewone olijfolie. Rooster daarin de stukjes pitabrood mooi goudbruin, schep regelmatig om. Maak intussen van de extra vergine olijfolie en de rode wijnazijn  een vinaigrette en breng deze op smaak met zout en peper. Schep de tomaat, paprika, basilicum en ui erdoor en laat even staan. Schep de geroosterde en nog warme stukjes brood erdoor en vervolgens ook de mozzarella en spek. Laat nog een paar minuten staan. Verdeel de salade over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: