zondag 23 juni 2013

Spaghetti met zelfgemaakte saus

Wat eten we vanavond? Spaghetti met een goed gevulde saus uit eigen keuken. De saus bestaat uit romatomaten, uien en rundergehakt. Voor wat extra smaak zit er wat aceto balsamico doorheen en verse basilicum. Een flinke hoeveelheid vers geraspte pecorino romano completeert het geheel. Houd rekening met een wat langere bereidingstijd.
Ingrediƫnten*
  • 3 el. olijfilie
  • 2 grote uien, in halve ringen
  • 2 el. aceto balsamico
  • 750 gr. romatomaten 
  • 350 gr. biologisch rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt (zie Tips en technieken)
  • 250 gr. spaghetti
  • 2 handjes, verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • 100 gr. pecorino romano, vers gerapst

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui tot deze zacht goudbruin is. Ontvel in tussen de tomaten (zie Tips en technieken) en snijd ze in stukjes. Roer de aceto balsamico met de tomaat door de ui en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen. Bak in een droge koekenpan het gehakt los tot het bruin. Bak de knoflook even mee. Schep dit door de tomatensaus en laat weer 20 minuten zachtjes pruttelen tot een mooie stevige saus ontstaat. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Breng de saus op smaak met (zee)zout, versgemalen zwarte peper en verse basilicum. Schep de afgegoten spaghetti op de borden en verdeel de saus erover. Strooi tot slot de kaas over de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: