maandag 16 december 2013

Geroerbakte paksoi met lamsworstjes

Geroerbakte paksoi met lamsworstjes
Wat eten we vanavond? Deze keer een recept voor een eenvoudige maaltijd met knapperige paksoi en stukjes lamsworst. Ik heb dit gecombineerd met rijst en tomaat. Om het geheel wat pittiger te maken heb ik het op smaak gebracht met shoarmakruiden. Een snelle en lekkere maaltijd.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. witte (Pandan) rijst
  • 6 lamsworstjes
  • 1 el. olijfolie
  • 2 el. wokolie, bv. arachideolie
  • 3 tl. shoarmakruiden
  • 1 struik paksoi, in stukken
  • 4 tomaten, in stukken

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de in 10 minuten lamsworstjes goudbruin en gaar. Verhit de wokolie in een (gietijzeren) wok. Roerbak de pasoi enkele minuten. Schep de shoarmakruiden erdoor en bak deze even mee. Snijd de worstjes in kleine stukjes. Schep de stukjes worst en tomaat door de paksoi en laat ze goed doorwarmen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: