maandag 6 januari 2014

Thaise curry met gamba's en sugar snaps

Thaise curry met gamba's en sugar snaps
Wat eten we vanavond? Een mild pittige gele curry met gamba's knapperige sugar snaps. Om de curry wat minder pittig te maken heb ik er kokosmelk door gedaan. Het geheel heb ik geserveerd met witte rijst. Snel en eenvoudig te bereiden.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. witte rijst, bv Pandan
  • 2 el wokolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 zakje gele Thaise currypasta (mild)
  • 400 gr. sugar snaps, de uiteinden verwijderd
  • 200 ml. kokosmelk
  • 100 ml. water
  • 400 gr. gepelde rauwe gamba's of grote garnalen (diepvries), ontdooid

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een (gietijzeren) wok en die de olie erin. Fruit de ui enkele minuten op hoog vuur, totdat deze zacht en glanzend is. Schep de currypasta erdoor en bak deze enige minuten mee. Doe de kokosmelk en het water erbij en schep de sugar snaps erdoor. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen, bij voorkeur met de deksel op de wok. Schep tot slot de gamba's's door het geheel en laat deze in enkele minuten net gaar worden. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: