Ingrediƫnten*
- 250 gr. Fussili tricolore
- 200 gr. haricots verts, gehalveerd
- 150 gr. biologische spekreepjes
- 1 potje semi-gedroogde tomaten, gehalveerd
- 1 potje Taggia olijven
- 150 gr. fetakaas, in blokjes
- 15 gr. verse bieslook, fijn gehakt
Voor de dressing
- 4 el. extra vergine olijfolie
- sap van 1 limoen
- 2 tl. Dijon mosterd
- 3 tenen knolfoook
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Bak in tussen de spekjes in een droge koekenpan, tot ze knapperig zijn. Kook de haricots verts in ca. 5 minuten beetgaar. Klop in een ruime schaal de olijfolie met het limoensap en de mosterd tot een mooie gladde dressing. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de hete afgegoten pasta, de haricots verts en de spekjes (zonder het bakvet) door de dressing en laat het geheel 15 minute afkoelen. Schep vervolgens de tomaatjes, olijven, bieslook en feta erdoor. Eet smakelijk!
TIP: Maak de salade een dag vantevoren, dan smaakt hij nog beter
TIP: Maak de salade een dag vantevoren, dan smaakt hij nog beter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten