donderdag 22 mei 2014

Vegetarische farfalleschotel uit de oven

Vegetarische farfalleschotel uit de oven
Wat eten we vanavond? Een vegetarische pastamaaltijd uit de oven. Ik heb deze keer gekozen voor farfalle (strikjes) met paprika, tomaat en zwarte (Taggia) olijfjes. Verder zit er geraspte pecorino romano (kaas) door en mozzarella.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. farfalle (strikjespasta)
  • 2 el. olijfolie
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 5 trostomaten, in stukjes
  • 2 grote tenen knoflook, grof gehakt
  • half potje zwarte (Taggia) olijven zonder pit
  • 50 gr. pecorino romano, vers geraspt
  • 2 bollen mozzarella, in plakken
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 6 el. paneermeel
Materiaal
  • ruime ovenschaal

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de paprika gedurende 5 minuten op halfhoog vuur. Schep of schud regelmatig om. Zet het vuur laag en bak de knoflook 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en schep de tomaat en olijven erdoor. Breng op smaak met flink wat peper (en evt. zout). Giet de pasta af en schep deze door het groentemengsel. Schep de helft van de pasta-groentemengsel in de ovenschaal. Strooi de helft van het paneermeel en de helft van de pecorino romano erover. SChep de rest van de pasta erover. Verdeel de plakjes mozzarella over de pasta. Strooi hier vervolgens de rest van pecorino en het paneermeel over. Laat in de oven in 15-20 minuten mooi goudbruin worden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: