maandag 2 juni 2014

Risotto met asperges en garnalen

Risotto met asperges en garnalen
Wat eten we vanavond? Een heerlijke risotto met groene en witte asperges. Aangevuld met grote garnalen en geraspte Italiaanse kaas vormt het een smakelijke en voedzame maaltijd. Het recept komt uit Allerhande, maar ik heb er de garnalen aan toegevoegd en wat blokjes visbouillon voor wat meer smaak. Houd rekening met een bereidingstijd van ca. 60 minuten
Ingrediƫnten*
  • 350 g witte asperges,
  • 350 g groene asperges, (in stukjes van 3 cm)
  • 1,5 blokje visbouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 225 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 100 g Grano Padano (kaas)
  • 3 bosuitjes (in ringetjes)
  • 50 g roomboter
  • 250 gram gote garnalen, gepeld en rauw (diepvries)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breek de onderkant van de groene asperges. Snijd de puntjes ruim af en de rest in stukjes van 2 cm. Doe de witte asperges in een pan met water en eventueel zout en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, bewaar het vocht. Houd de witte aspergepuntjes apart. Snijd de rest van de witte asperges in stukjes van 2 cm. Zeef het kookvocht boven een maatbeker en meet 0,75 liter vocht af. Vul zo nodig aan met water. Doe in een pan en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Houd warm op laag vuur.

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook 1 min. Bak de rijst 1 min. mee. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut kookvocht toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de groene asperges en garnalen toe.

Rasp de kaas. Neem de pan van het vuur. Schep de stukjes witte asperge, bosui, boter en 2/3 van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan. Laat 3 min. staan. Garneer de risotto met de witte aspergepuntjes en de rest van de kaas.

2 opmerkingen:

Wouter zei

Chapeau! Dit is echt verrukkelijk. Echt een aanrader! Yum!

Wat eten we vanavond zei

Dank voor je leuke reactie