vrijdag 6 juni 2014

Pastasalade met tomaat, spekjes en bosui

Pastasalade met tomaat, spekjes en bosui
Wat eten we vanavond? Zomerse temperaturen, dus maar weer een pastasalade. Blijft toch heerlijk. Deze keer heb ik er verse trostomaten en uitgebakken spekjes en bosuitjes door gedaan. Daarnaast zitten er mijn favoriete Taggia olijven door en stukjes Grana Padano (kaas). Als dressing heb ik pesto met wat limoensap gebruikt.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 200 gr. (biologische) spekblokjes
  • 4 trostomaten, in stukjes
  • 5 bosuitjes, in ringetjes
  • half potje Taggia olijven (zonder pit)
  • 100 gr. Grana padano, in blokjes
Voor de dressing
  • half potje pesto genovese
  • 1 limoen
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Bak de blokjes spek uit in een droge koekenpan. Doe de pesto in een ruime schaal en pers de limoen erboven uit. Breng op smaak met ruim peper. Schep de afgegoten hete pasta door de dressing. Haal de spekjes met een schuimspaan uit het vet en schep ze door de pasta. Laat 10-15 minuten afkoelen. Roer nog een keer goed door. Schep nu de tomaten, bosui, olijven en blokjes kaas door de pasta. Breng evt. nog op smaak met extra peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: