zaterdag 25 april 2015

Hartige taart van zalm, prei en courgette

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een heerlijke hartige taart. Een smakelijke combinatie van prei, courgette en gerookte zalm. Extra op smaak gebracht met Boursin.
Ingrediënten*
  • 6 plakken hartige taart deeg (diepvries), ontdooid
  • 400 gr. gerookte zalm, in plakken
  • 2 el. olijfolie
  • 3 grote preien, schoongemaakt en zeer fijn gesneden
  • 1 courgette, zeer fijn gesneden
  • 1 bakje Boursin Cuisine Light
  • 3 eieren
  • margarine om in te vetten
Keukenmateriaal
  • Quichevorm van 26-28 cm doorsnee
  • 2 pakken spliterwten
  • bakpapier

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met de margarine. Bekleed de vorm met het deeg. Leg vervolgens het bakpapier op het deeg en schenk hier de spliterwten over. Zet de vorm in de oven en laat ca. 10 minuten bakken. Haal uit de oven haal het bakpapier met de erwten eruit en laat even afkoelen. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de courgette en prei 5-10 minuten. Laat in een vergiet zeer goed uitlekken. Klop in een schaal de eieren los met de Boursin. Breng op smaak met ruim versgemalen zwarte peper. Leg de zalm in 2 lagen op de bodem. Verdeel de groente erover. schenk tot slot het ei-Boursin-mengsel erover. Zet in de oven en laat in 30 minuten gaar en goudbruin worden. Snijd in stukken er serveer. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Het zag er zo lekker uit. Dacht maak het vandaag eens. Heb alleen 2 prei en 2 courgettes genomen. Het was heerlijk. Ga het zeker vaker maker. Snel klaar en LEKKER. Mijn vriend bleef eten. Leuke site ga zeker vaker wat uitproberen 😊