zaterdag 20 oktober 2018

Ciabattina tuna melt (broodje tonijnsalade met gesmolten kaas)

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een heerlijk broodje uit de oven. Ciabatta met tonijnsalade en gesmolten kaas, oftewel Tuna melt. Het kan prima dienen als alternatief voor een warme avondmaaltijd, maar je kunt het uiteraard ook als lunchhapje nemen
Ingrediƫnten*
  • 4 ciabattina (kleine ciabatta's)
  • 2 blikjes tonijn in olie Ć  160 gram
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el. kappertjes
  • 2 el. zwarte Taggia olijven
  • 2 tl. sambal badjak
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 2 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 2 el. mayonaise
  • 150 gr. geraspte oude kaas

* voor 2 personen als avondmaaltijd, voor 4 pers. als lunchhapje.
Bereiding
Verwarm de (hetelucht-)oven voor op 200 graden. Laat de tonijn uitlekken in een zeef of vergiet. Snipper de ui heel fijn, hak de olijven grof. Meng de tonijn met de ui, kapertjes en olijven. Breng op smaak met de sambal, mosterd en paprikapoeder. Roer tot slot de mayonaise erdoor. Snijd de ciabattina's in de lengte doormidden. Beleg elke helft met een laag tonijnsalade. Bestrooi elk broodje met ruim geraspte kaas. Leg de broodjes op een met bakpapier of aluminiumfolie bedekte ovenplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de broodjes 8 minuten bakken tot dat de kaas gesmolten is. Lekker met een komkommersalade. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: