maandag 16 augustus 2010

Pitabroodjes met lamsworstjes, paprika, kerstomaatjes en olijven

De eerste schooldag van zoonlief. Daarom eten we vanavond iets waar hij dol op is. In stukjes gesneden lamsworstjes, gebakken met stukjes paprika, knoflook en groene olijven. Dat alles in een pitabroodjes met wat kerstomaatjes, knoflooksaus en/of tomatenketchup.

Ingrediƫnten


  • 2 el. olijfolie
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 12 lamsworstjes, in stukjes van ca. 0,5 cm
  • 5 el. groene olijven zonder pit, grofgehakt
  • 8 pitabroodjes
  • half bakje kerstomaatjes
  • knoflooksaus
  • tomatenketchup
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden (gewone oven op 250). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika enkele minuten al omschppend op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en voeg de knoflook en lamsworstjes toe. Bak het geheel al omscheppend tot de worstjes mooi bruin zijn. Voeg tot slot de olijven toe en warm deze goed door. Verwarm intussen de pitabroodjes 3-4 minuten in de oven. Serveer de broodjes en het vlees-paprikamengsel  met de gehalveerde kerstomaatjes, knoflooksaus en tomatenketchup. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: