zondag 28 februari 2010

Gegratineerde zuurkoolstamppot


En weer eens een variatie op de Hollandse zuurkoolstamppot. Deze keer met een knapperig kaaslaagje.

Ingrediƫnten (2 volw. & 1 kind)

  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 500 gr. kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 125 ml. melk
  • 15 gr. roomboter
  • 1 ei
  • 23 tl. Dijon mosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 runderrookworst
  • 150 gr. oude boerenkaas, geraspt
  • 2 el. paneermeel
Bereiding
Kook de zuurkool met 4 a 5 eetlepels witte wijn of appelsap gedurende 25 minuten. Bereid de puree volgens mijn basisrecept voor aardappelpuree (let op de juiste hoeveelheden). Roer op het laatst de mosterd door de puree. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de zuurkool goed af en laat uitlekken in een vergiet. Roer de zuurkool door de aardappelpuree. Snijd de rookworst in lange plakken. Meng de geraspte kaas met de paneermeel.
Vet een ovenschaal licht in en doe de stamppot erin. Leg de rookworst erop en strooi de kaas/paneermeel eroverheen. Zorg dat de rookworst helemaal bedekt is. Laat de schotel in ca. 20 minuten in de oven goed doorwarmen, zodat een knapperig kaaskorstje ontstaat. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: