maandag 15 maart 2010

Sperziebonen en sojaballetjes in pindasaus met rijst en kroepoek

Vandaag een Indonesisch tintje aan de maaltijd met een zelfgemaakte pindasaus en kroepoek.

Ingrediƫnten (2 volw. & 1 kind)
  • 150 gr. (basmati) rijst
  • 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 400 gr. vegetarische balletjes
  • 3 el. pindakaas
  • 1 el. ketjap manis
  • 100 ml. melk
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl. laos
  • 2 tl. djahe
  • 2 tl. djinten
  • 2 tl. ketoembar
  • 2 tl. sambal badjak
  • 2 el. geraspte kokos
  • 1 zak kroepoek

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar. Doe de pindakaas, ketjap, melk, knoflook, sambal, kokos en kruiden in een grote koekenpan en verwarm het al roerende op zeer laag vuur. Voeg de balletjes toe aan de warme pindasaus en warm ze goed door. Roer tot slot de boontjes door de saus en serveer met de rijst en kroepoek. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: