zondag 19 september 2010

Rigatone (pasta) met verse tomatensaus en zeevruchten


Na een enerverend dagje in de buitenlucht eten we vanavond een stevige pastamaaltijd. De versgemaakte tomatensaus en de zeevruchten (mosselen, garnalen, intvis en surimi) combineren erg goed met deze pasta. Rigatone zijn trouwens een soort hele grote penne.
Ingrediƫnten
  • 1 kg. tomaten
  • 1 el. olijfolie
  • 25 gr. roomboter
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • (zee)zout
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 2 tl. gedroogde basilicum
  • 1 el. aceto balsamico
  • versgemalen peper
  • 250 gr. rigatone
  • 500 gr. zeevruchten (diepvries), ontdooid
  • 50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Ontvel de tomaten (zie Tips en technieken) en snijd ze in stukken. Verhit de olie en de boter in een ruime (koeken)pan met dikke bodem. Fruit de ui in ca. 10 min. goudbruin. Fruit de knoflook ca. 1-2 min. mee. Voeg de tomaten, kruiden, balsamico en zout naar smaak toe. Laat het geheel met het deksel op de pan ca. 45-60 minuten zachtjes pruttelen. Haal de laatste 15 min. het deksel van de pan en laat overtollig vocht verdampen. Kook intussen de rigatone in 11 min. al dente (beetgaar).
Snijd de grotere stukken inktvis in vieren en voeg de zeevruchten toe aan de saus en laat goed doorwarmen. Breng op smaak met versgemalen peper. Roer de afgegoten rigatone door de saus. Serveer in een diep bord en strooi de parmezaanse kaas erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: