zaterdag 2 oktober 2010

Indonesisch stoofrundvlees en boontjes in pindasaus

Vanavond eten we lekker Indonesisch. Lekker zacht rundvlees (rendang), gestoofd in ketjap, Indische specerijen, sambal, knoflook en verse gember. Daarnaast sperziebonen in pindasaus. En dat alles met lekkere geurige basmatirijst. LET OP: lange bereidingstijd door het stoven.
Ingrediƫnten
  • 350 gr. magere runderlappen, in kleine reepjes
  • 50 gr. boter
  • 1 el. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 3 cm. verse gember, geschild en zeer fijngehakt
  • 2 tl. laos
  • 2 tl. ketoembar
  • 2 tl. serehpoeder
  • 2 tl. djintan
  • 1 tl. sambal badjak
  • 4 el. ketjap manis
  • zout
  • 450 gr. sperziebonen, gehalveerd
voor de pindasaus
Bereiding
Verhit de  boter en olie in een pan met dikke bodem. Bak het vlees tot het bruin is. Voeg de gember en knoflook toe en bak deze kort mee. Doe de specerijen, de sambal en de ketjap erbij. Voeg ca. 50 ml water toe en laat het geheel op laag vuur ca. 2 uur stoven. 
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de boontjes met zout in ca. 12 min. beetgaar. Giet de boontjes af. Maak de pindasaus klaar (zie Basisrecepten). Roer de pindasaus en wat extra melk door de boontjes. 
Maak tot slot met een vork het rundvlees heel fijn.
Serveer de rijst, boontjes en het rundvlees op een bord. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: