zondag 14 november 2010

Tagliatelle met kip en een saus van tomaat, wortel en bleekselderij

Vanavond eten we een lekkere voedzame pastamaaltijd. De saus is heerlijk rijk van smaak en combineert heel goed met de gebakken stukjes kipfilet.

Ingrediƫnten (4 pers.)
  • 3 el. olijfolie
  • 75 gr. boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes
  • 4 stengels biologische bleekselderij, in kleine stukjes
  • (zee)zout
  • 2,5 dl. witte wijn
  • 8 el. (volle) melk
  • 750 gr. romatomaten, in stukjes
  • 2 tl. gedroogd oregano
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 300 gr. biologische kipfilet, in kleine stukjes
  • 250 gr. tagliatelle
  • 100 gr. parmezaanse kaas, vers geraspt
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Doe de olie, iets meer dan de helft van de boter en alle ui in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui mooi goudgeel. Laat de knoflook 1 minuut meefruiten.
Voeg de wortel en bleekselderij toe en blijf bakken totdat ze wat kleur krijgen.
Voeg de wijn toe en laat deze volledig verdampen; roer af en toe. Voeg de melk toe en laat al roerend bijna alle melk verdampen.
Voeg de tomaten toe met de oregano, tijm en kerriepoeder en wat zout, roer en zet het vuur heel laag, zodra ze beginnen te pruttelen. Laat het geheel ca. 1,5 uur pruttelen (bv. op een warmteverdeler); roer af en toe.
Bak de stukjes kipfilet in een aparte koekenpan in wat olijfolie goudbruin.
Doe de tagliatelle met 1 tl. zout in 2 liter kokend water, roer goed en kook de pasta al dente gaar (6 minuten). 
Haal de pan met saus van het vuur en roer de kipfilet erdoor. Breng de saus op smaak met peper. 
Giet de pasta af, meng hem met de hete saus, de rest van de boter en de helft van de geraspte kaas. Serveer direct en strooi de rest van de kaas erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: