vrijdag 25 februari 2011

Paksoipakketjes met rijst

Vanavond eten we weer eens een gerecht waarvan het recept afkomstig uit de Allerhande. Pakketjes van paksoibladeren met een zeer verrassende en smakelijke vulling. Een lekkere saus op basis van oestersaus erbij. Verder gecompleteerd met rijst en de geroerbakte stelen van de paksoi.
Ingrediënten
  • 200 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
  • 200 g biologisch rundergehakt
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • 1 zakje bosui (3 stuks), in ringen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 zakjes Earl Grey thee
  • 1 struik paksoi
  • 3 el oestersaus (flesje 250 ml)
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr. basmatirijst

Materialen
  • stoommand of stoompan (Ø 30 cm)
Bereiden
Pel de garnalen en snijd ze zo fijn mogelijk. Meng in een kom met het gehakt. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Voeg de rode peper, de gember, 2 bosuitjes, het ei en de knoflook aan het gehakt-garnalenmengsel toe. Meng alle ingrediënten en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het mengsel in 6 gelijke porties. Breng ruim water aan de kook in een wok waar de stoommand op past of in de stoompan. Knip de kaartjes van de theezakjes en doe de zakjes in het kokende water. Wikkel de porties garnalengehakt in 6 grote paksoibladen en leg de pakketjes met de naad naar beneden in de mand. Zet de stoommand op de wok of stoompan en dek af met een deksel of aluminiumfolie. Stoom de pakketjes in ca. 15 min. gaar. Kook de rijst in 8 minuten gaar. Snijd de stelen van de paksoi in kleine reepjes en roerbak deze met 1 el. oestersaus. Roer ondertussen de 2 el. oestersaus los met de olie en 1 el water. Voeg de rest van de bosui toe. Serveer de paksoipakketjes met de oestersaus,rijst en paksoi-stelen. Eet smakelijk!

Bron: www.ah.nl

Geen opmerkingen: