zaterdag 1 oktober 2011

Pastasalade met tonijn, spekjes, haricots verts, kerstomaatjes en Taggia olijfjes

Vanavond eten we wegens een nabrander van de zomer (27 graden op 1 oktober) weer een lekkere pastasalade. Deze keer gevuld met haricots verts, kerstomaatjes, tonijn, uitgebakken spekjes en Taggia olijfjes. Een lekker frisse dressing van een mooie Australische olijfolie, limoensap en knoflook maakt het geheel compleet.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 350 gr. haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
  • 200 gr. biologische gerookte spekjes
  • 2 blikjes witte Albacore tonijn (MSC gecertificeerd), uitgelekt
  • 250 gr. kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 potje (180 gr.) Taggia olijven, uitgelekt
voor de dressing
  • 4 el. Australische olijfolie
  • sap 1,5 limoen
  • 2 grote tenen knoflook, uitgeperst
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta in 10 minuten al dente (beetgaar). Kook ook de haricots verts in 10 minuten beetgaar. Bak de spekje uit in een droge koekenpan. Klop intussen in een ruime saladeschaal de olijfolie en limoensap met een garde tot een mooi dikkige dressing. Roer de knoflook erdoor en breng op smaak met (zee)zout en ruim versgemalen zwarte peper. Schep de hete pasta, haricots verts en spekjes erdoor. Laat afkoelen. Schep er tot slot de tonijn, olijven en tomaatjes door. Laat enige tijd intrekken. Schep op de borden. Eet smakelijk!

TIP: Maak de salade een dag van tevoren, de smaken kunnen er dan goed intrekken.

Geen opmerkingen: