dinsdag 14 februari 2012

Thaise beefcurry met eiermie

Wat eten we vanavond? Een Thaise curry. De curry heb ik gemaakt met biologische biefstukreepjes en bloemkool, broccoli en wortel. Dit heb ik van de typische Thaise currysmaak gegeven met een groene currypasta, kokosmelk en limoensap. Deze curry heb ik geserveerd met eiermie.
Ingrediƫnten*
  • 3 el. arachideolie
  • 300 gr. biologische biefstuk, in reepjes (en op kamertemperatuur)
  • 4 el. groene Thaise currypasta
  • 165 ml. kokoscreme (dikke kokosmelk)
  • 450 gr. mix van  biologsche bloemkool, broccoli en wortel (diepvries), ontdooid
  • sap van 1 limoen
  • 200 gr. eiermie

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie een wok en roerbak de reepjes biefstuk een paar minuten. Schep het vlees uit de pan op een bord. Fruit de currypasta in de wok en giet de kokoscreme erbij. Roer de groenten door dit mengsel en laat de groenten met een deksel op de pan in ca. 5-7 minuten beetgaar worden. Schep af en toe om. Bereid intussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de reepjes biefstuk door de groentenmix en laat goed doorwarmen. Haal de pan van het vuur en roer tot slot het limoensap erdoor. Verdeel de eiermie over de borden en schep de curry erover. Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Remy zei

Die gaan we vanavond proberen, zal laten weten wat ik ervan vond!

Remy zei

Ik vond 't lekker, mijn vriendin vond het niet pittig genoeg (moet ze er maar wat meer currypasta doorheen doen)

Wat eten we vanavond zei

Leuk om je reactie te lezen. En inderdaad: je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door er meer of minder currypasta door te doen. Ieder zijn eigen smaak.