zondag 14 oktober 2012

Knoflookballetjes met pindasaus en boontjes

Wat eten we vanavond? Heerlijke kleine gehaktballetjes met knoflook, gebakken uitjes en ketjap. Daarbij een flinke scheut pindasaus. Om de maaltijd compleet te maken heb ik er sperziebonen en witte rijst bij geserveerd. Het recept voor de knoflookballetjes is afkomstig van www.ah.nl.
Ingrediënten*
  • 300 g biologisch rundergehakt
  • 1 eidooier
  • 2 el gebakken uitjes (bakje 100 g)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 bak satésaus kant-en-klaar (a 500 g)
  • 150 gr. basmatirijst
  • 500 gr. sperziebonen, gehalveerd

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het gehakt in een kom. Kneed er de eidooier, uitjes, knoflook, ketjap en peper en zout door. Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit de olie en bak de balletjes in 10 min. bruin en gaar. Kook intussen de boontjes in ca. 15 minuten. Verwarm ondertussen de satésaus (als je liever zelf de saus maakt, kijk dan bij Basisrecepten). Serveer de balletjes met de saus en de boontjes en rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: