maandag 8 oktober 2012

Zuurkoolstamppot met spekjes en rookworst

Wat eten we vanavond? Een lekkere stevige zuurkoolstamppot. Deze stamppot heb ik heel traditioneel klaargemaakt met uitgebakken stukjes biologisch spek en een lekkere rookworst. Na de eerste nachtvorst was het tijd voor zo'n hartverwarmende maaltijd.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 250 gr. biologische spekreepjes
  • 1 verse Veluwse rookworst
  • 200 ml. melk
  • 25 gr. roomboter
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Leg de rookworst in een pan met heet water van ca. 80 graden en laat deze in 30 minuten warm en gaar worden. Kook intussen de aardappelen en zuurkool in ca. 15 minuten gaar. Bak de spekjes in een droge koekenpan langzaam tot ze knapperig zijn. Verwarm de melk met daarin de roomboter ca. 2 minuten in de magnetron. Pureer de aardappelen en roer het melk-botermengsel erdoor (zie ook Basisrecepten). Breng op smaak met zout en peper. Meng de zuurkool met de puree en roer er vervolgens de spekjes door. Snijd de rookworst in drie stukken. Serveer de stamppot met de rookworst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: