zondag 14 april 2013

Maaltijdsalade met tonijn

Wat eten we vanavond? Een maaltijdsalade met aardappel en tonijn. Verder met (zoete) puntpaprika, kleine roma-tomaatjes en kappertjes. De dressing heb ik gemaakt met yoghurt, olijfolie en mosterd. Snel, makkelijk en heerlijk voor als het lekker weer is.
Ingrediƫnten*
  • 400 gr. (nieuwe) aardappelen
  • 2 blikjes (MSC gecertificeerde) tonijn in olijfolie, uitgelekt
  • 2 puntpaprika's, schoongemaakt en in kleine stukjes
  • 250 gr. romaatjes (kleine roma-tomaten), in vieren
  • 100 ml. magere yoghurt
  • 4 el. extra vergine olijfolie
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 2 tl. pikante paprikapoeder
  • 2 el. kappertjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de aardappelen in ca. 16-20 in de schil minuten net gaar. Ze moeten nog stevig zijn. Lata even afkoelen. Verwijder de schil en snijd ze in blokjes. Maak in een ruime schaal een dressing van de yoghurt, olijfolie, mosterd, kappertjes en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Schep de nog lauwe aardappelblokjes erdoor. Laat even intrekken. Schep er vervolgens de tonijn, paprika en tomaat door. Laat nog even goed intrekken. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit is echt een OVERHEELRIJKE salade.. Top!!