Ingrediƫnten*
- 250 gr. verse tagliatelle
- 2 el.olijfolie
- 300 gr. gerookte (scharrel)kipfilet, in stukjes/reepjes
- 400 gr. kerstomaatjes, in vieren
- 15 gr. basilicumblaadjes
- 1 el pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- (zee)zout
- 5 el. extra vergine olijfolie
- 30 gr. pecorino romano
- versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak van de basilicum, pijnboompitten, knoflook, zout, extra vergine olijfolie en pecorino romano een mooie gladde pesto (zie Basisrecepten). Verhit in een koekenpan de andere olijfolie en verwarm de stukjes kipfilet langzaam. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Schep de tomaatjes en de pesto door de kipfilet en laat op laag vuur goed warm worden. Giet de tagliatelle af en schep deze door het kip-tomaatmengsel. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten