maandag 19 augustus 2013

Pastasalade met gerookte forel

Wat eten we vanavond? Een lekkere pastasalade met gerookte forelfilet. Daarnaast heb ik er haricots verts in gedaan en tomaatjes, zwarte olijven en kappertjes. De dressing heb ik gemaakt met mooie Italiaanse olijfolie, limoensap, knoflook, mosterd en dille.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. mezzi rigatoni
  • 400 gr. haricots verts
  • 8 kleine trostomaatjes (Tasty Toms)
  • 3 el. zwarte (Taggia) olijven
  • 2 el. kappertjes
  • 250 gr. gerookte forelfilet
Voor de dressing
  • 4 el. extra vergine olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 3 tl. gedroogde dille
  • 1 tl. pikante paprikapoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Kook of stoom de haricots verts in ca. 8 minuten beetgaar. Klop alle ingrediƫnten voor de dressing tot een mooie gladde saus. Schep de afgegoten hete pasta en haricots verts door de dressing. Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Snijd de tomaatjes in acht stukken. Snijd de forelfilet in kleine stukjes. Schep de olijven, kappertjes, tomaatjes en forel door de afgekoelde pasta en laat nog minimaal 15 minuten staan. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: