Ingrediƫnten
- 2 el. arachideolie
- 2 rode uien, zeer fijngesneden
- 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 1 rode paprika, in zeer dunne reepjes
- 3 biologische eieren
- 200 gr. eiermie
- 1 zak cassavekroepoek
Voor de pindasaus
- 4 el. pindakaas
- 1 tl. sambal badjak
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 el. ketjap manis
- 2 cm. verse gember, zeer fijngesneden
- 2 tl. komijnpoeder (djinten)
- 2 tl. citroengraspoeder (sereh)
- 2 tl. laos
- 2 tl. ketoembar
- 2 el. gemalen kokos
- 1 dl. kokosmelk
- 2,5 dl. melk
Bereiding
Maak van alle ingrediƫnten een wat dunnere pindasaus (zie Basisrecepten).
Verhit de olie in een ruime pan met dikke pan met dikke bodem en fruit de rode ui ca. 5 minuten. Fruit vervolgens de paprika kort mee. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard en verwijder de schaal. Kook de sperziebonen in 16 minuten beetgaar. Roer de boontjes door het ui-paprikamengsel.
Schenk de pindasaus bij de groenten en leg de hardgekookte eieren in de saus. Bereid vervolgens de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de mie met de de groenten in pindasaus en het ei. Verkruimel tot slot een hand cassavekroepoek boven elk bord. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten