woensdag 6 april 2011

Spaghetti met tomatensaus en worstjes

Vanavond eten we spaghetti met een eenvoudige, maar zeer gezonde en smakelijke saus. De saus is gemaakt van tomaten, bleekselderij, winterwortel, ui en knoflook. Daarbij lekkere pittige Toscaanse worstjes. Ik heb het recept overigens uit de Allerhande.
Ingrediƫnten (4 personen)
  • 250 gr. biologische spekblokjes
  • 1 schaal Toscaanse worstjes (ca. 270 g)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 5 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 flinke winterpeen, in stukjes
  • 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
  • 300 g spaghetti
Bereiding
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes ca. 6 min. Voeg de worstjes toe en bak 4 min. mee. Voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tomatenblokjes erdoor en laat 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 4 diepe borden en schep de saus erop. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Bron: www.ah.nl

Geen opmerkingen: