Ingrediƫnten*
- 2 sjalotten
- 2 el olijfolie
- 300 g paddenstoelenmelange
- 300 g risottorijst
- 150 ml rode wijn
- 750 ml kokend water
- 2 bospaddenstoelenbouillontabletten
- 75 g Pecorino Romano (kaas)
- 250 gr. tuinerwten (diepvries)
- 2 el gedroogde tijm
* voor 3-4 personen.
Bereiding
Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd grof en bak 5 min. mee. Schep de risottorijst erdoor en bak 2-3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Giet ondertussen het kokende water over de bouillontabletten. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Rasp ondertussen de kaas. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep in 4 diepe borden. Eet smakelijk!.
Wijntip
Schenk hierbij dezelfde wijn die je hebt gebruikt in het recept.
Dit recept is gebaseerd op een recept op www.ah.nl. Ik heb er geen mascarpone door gedaan, de witte wijn vervangen door rode wijn en er knoflook en tuinerwten aan toegevoegd.
Rasp ondertussen de kaas. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep in 4 diepe borden. Eet smakelijk!.
Wijntip
Schenk hierbij dezelfde wijn die je hebt gebruikt in het recept.
Dit recept is gebaseerd op een recept op www.ah.nl. Ik heb er geen mascarpone door gedaan, de witte wijn vervangen door rode wijn en er knoflook en tuinerwten aan toegevoegd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten