maandag 4 juli 2011

Kipschnitzel met tomaatolijfsalade en rösti

Wat eten we vanavond? Een heerlijke kipschnitzel met krokant gebakken rösti en een een salade van kerstomaatjes en zwarte (Taggia) olijfjes. Heerlijk voor deze bijna zomerse vakantiedag. Uiteraard heb ik de kipfilet weer dubbel gepaneerd, zodat er een lekker dikke krokante laag ontstaat.
Ingrediënten*
  • 2 biologische kipfilets, in drie porties verdeeld
  • 2 eieren
  • 10-15 el. paneermeel
  • 1 el. kerriepoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 gr. roomboter
  • 5 el. gewone olijfolie
  • 1 el. extra vergine olijfolie
  • 400 gr. kerstomaatjes, gehalveerd
  • 100 gr. Taggia olijven, zonder pit
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 300 gr. rösti (diepvries)
  • 2 t. paprikapoeder
* voor 2 volwassenen en 1 kind.

Bereiding
Klop de eieren los in een diep bord. Meng op een groot plat bord de paneermeel met de kerriepoeder, wat zou en peper. Haal de kipfilets eerst door het ei en daarna door de paneermeel. Doe dit voor elke stuk kipfilet twee, of als er genoeg ei en paneermeel is, drie keer. Verhit in een ruime koekenpan de roomboter en 1 el. olijfolie. Bak de kipfilets in ca. 10 minuten rondom goudbruin. Meng intussen de tomaatjes met de olijven. Breng op smaak met een beetje mooie, extra vergine olijfolie, de oregano , wat zout en peper. Bak tot slot de rösti in 4 el. olijfolie op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met het paprikapoeder en evt. wat zout en peper. Serveer alles samen. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Pattythemoon zei

Ciao ho trovato il tuo blog per caso!
Quante belle ricette! Complimenti!

Wat eten we vanavond zei

mille grazie!