donderdag 11 december 2014

Maaltijdtomatensoep met spekjes en kaas

Wat eten we vanavond? Vandaag weer een recept uit eigen koker. Een maaltijdsoep op basis van groentebouillon en runderbouillon en verse romatomaten. Om de soep wat steviger te maken heb ik er uitgebakken spekreepjes met knoflook en Magor (mascarpone met gorgonzola) aan toegevoegd. Voor de smaak ook nog wat gedroogde salie en wat tabasco. Tot slot wat vers gebakken croutons.

zondag 7 december 2014

Tortellini­scho­tel­tjes met kaas, ham en prei

Wat eten we vanavond? Vandaag eten we weer iets uit de oven. Een lekkere pastaschotel met prei, ham, creme fraiche en kaas. Een eenvoudige, maar smakelijk combinatie en redelijk snel klaar. Het recept gaat van 1 klein ovenschaaltje per persoon. Maar je kunt het ook in een grote ovenschaal bereiden. De bron van dit recept is de Allerhande. Ik heb in plaats van de macaroni grande gebruik gemaakt van met kaas gevulde totellini en ik heb andere kaas gebruikt.

vrijdag 5 december 2014

Pompoen-paprikastoof met worstjes

Wat eten we vanavond? Het recept voor het eten van vandaag is voor een goed gevulde stoofschotel met pompoen. Er zit verder geroosterde paprika door. De smaak wordt hiernaast ook bepaald door wat komijnzaadjes en citroensap en -schil. Erg lekker. Hierbij heb ik biologische runderchipolata geserveerd. Ook dit recept is afkomstig uit de Allerhande. Ik heb alleen het karwijzaad vervangen door komijnzaad en de worstjes en kaas toegevoegd.

donderdag 27 november 2014

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne

Wat eten we vanavond? Vandaag eten we lasagne, maar dan net een beetje anders. Wel met tomaat en gehakt, maar ook met spinazie en mascarpone. Het resultaat is een heerlijke zachtromige lasagneschotel, die ook zeker bij kids gretig aftrek zal vinden. Het recept voor deze maaltijd vond ik Allerhande.

donderdag 20 november 2014

Aardappelgratin met bloemkool en lekkerbekje

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een maaltijd met aardappels, groente en vis. Voor  het aardappelgerecht heb ik deze keer gekozen voor een aardappelgratin. Het bereiden hiervan kost wat meer tijd, maar het resultaat is wel erg lekker. Daarbij wat gewoon gekookte bloemkool. De lekkerbekjes heb ik bij de viswinkel laten bakken. De aardappelgratin moet ca. 3 kwartier in de oven staan, dus houd daar rekening mee.