Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een snelle pastamaaltijd. Ik heb vandaag gekozen voor (biologische) schelpmacaroni als basis. Als groente zit er spinazie a la crème (diepvries) doorheen. Daarnaast heb ik een mix van zeevruchten, zoals garnalen, mosselen, krabsticks (ook uit de diepvries) gebruikt in het recept. Het geheel heb ik extra op smaak gebracht met wat roomkaas met kruiden. Het resultaat? Een eenvoudige maaltijd die binnen een half uur op tafel staat.
Weet jij al wat je vandaag gaat eten? Op 'Wat eten we vanavond' vind je recepten voor een goede maaltijd. Meestal snel en makkelijk te bereiden.
donderdag 6 november 2014
woensdag 29 oktober 2014
Genieten bij Chateau Neercanne en eetcafé El Python
Wat eten we vanavond? Vandaag geen recept voor een lekkere maaltijd. Deze keer twee korte recensies van de gelegenheden in en bij Maastricht waar ik de afgelopen week heb gegeten: Chateau Neercanne en Eetcafé El Python. Twee totaal verschillende entourages, maar beide zeer de moeite waard als het gaat om sfeer en kwaliteit van het eten. Wellicht een idee voor als je een keer in de omgeving van Maastricht bent.
vrijdag 17 oktober 2014
Vegetarisch gevulde tacoschaaltjes
Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor taco's, maar dan een beetje anders. Ik heb tacoschaaltjes gebruikt in plaats van tacoschelpen, omdat de schaaltje wat makkelijker te vullen en te eten zijn. Als je liever tacoschelpen eet, kan je die ook gewoon gebruiken voor dit recept. Voor de vulling heb ik gekozen voor een lekker pittige en vegetarische mix van ui, kidney beans, mais en zoete puntpaprika. De mix heb ik op smaak gebracht door er een potje tacosaus doorheen te doen. Het kan natuurlijk ook met eigen kruiden. De vulling en de tacoschaaltjes heb ik apart op tafel, zodat iedereen aan tafel zelf de schaaltjes kan vullen en jalapeño pepers en kaas naar smaak kan toevoegen.
zondag 12 oktober 2014
Pasta met pattison en Danish blue
Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een een pastamaaltijd met een voor velen onbekende groente: pattison. Pattison is een pompoen-achtige groente die qua smaak in de buurt van courgette komt. Ik heb de pattison gecombineerd met biologisch rundergehakt, ui en Danish blue (blauwschimmelkaas). Een smakelijke combinatie, al zeg ik het zelf.
vrijdag 3 oktober 2014
Spinazie met Boursin en een lekkerbekje
Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een maaltijd met spinazie en vis. Ik heb diepvriesspinazie gebruikt en daar Boursin Cuisine doorheen gedaan. Dat geeft het geheel een heerlijk zachte en romige smaak.De lekkerbekjes heb ik bij de viswinkel laten maken. Je kunt natuurlijk ook zelf lekkerbekjes maken van verse kabeljauw of wijting (of een andere witvis). De spinazie en vis heb ik gecombineerd met lekkere gekookte aardappelen. Zoals ik de maaltijd heb bereid staat het binnen het half uur op tafel.
Abonneren op:
Posts (Atom)