zondag 15 maart 2015

Pasta met zelfgemaakte pesto, witvis en paprika

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een eenvoudige pastamaaltijd. Pipe rigata met stukjes witvis (pangasius) en gele en rode paprika. Het geheel lekker op smaak gebracht met een zelfgemaakte pesto genovese.

vrijdag 13 maart 2015

Toscaanse worstjes met broccoli en röstirondjes

Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor een smakelijke maaltijd, een variatie op het oer-Hollandse aardappels, vlees en groenten. Röstirondjes met ui en bacon uit de oven met beetgaar gekookte biologische broccoli. Daarbij mooi goudbruin gebakken Toscaanse worstjes (runderworstjes met mozzarella).

woensdag 11 maart 2015

Zalm­bur­gers met avo­ca­do & spi­na­zie­pes­to

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een bijzonder broodje. Het broodje is belegd met een zalmburger gemaakt van verse zalm en verse spinazie. Als smaakmaker een pesto van spinazie en feta. De avocado combineert goed met het geheel. Dit recept, incl. de foto, is afkomstig uit de Allerhande.

vrijdag 6 maart 2015

Oos­ter­se rijst­scho­tel met ma­kreel

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een snelle en pittige eenpansmaaltijd. De makreel vormt een verrassend lekkere combinatie met de pittige oosterse groenten en de kerrie. Door de citroenschil krijgt het een frisse touch. Het recept is afkomstig uit de Allerhande.

maandag 2 maart 2015

Kipschnitzel met komkommersalade en aardappelen

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een makkelijke en eenvoudige maaltijd. Biologische kipschnitzels met mooie stevige gekookte aardappelen en een frisse komkommersalade. De kipfilets heb ik zelf dubbel gepaneerd om er schnitzels van te maken. De komkommer heb ik op smaak gebracht met een dressing van olie, wijnazijn en dille.