donderdag 4 september 2014

Pasta met spinazie, lamsworstjes en gorgonzola

Pasta met spinazie, lamsworstjes en gorgonzola
Wat eten we vanavond? Een snelle en eenvoudige pastamaaltijd. Door de pasta, deze keer fussili, heb ik spinazie, goudbruin gebakken stukjes lamsworst en blokjes gorgonzola gedaan. Lekker pittig van smaak. Voor het gemak heb ik diepvriesspinazie gebruikt. Deze maaltijd heb je in 15-20 minuten op tafel staan en (de meeste) kinderen smullen er van.

zondag 31 augustus 2014

Nasi met kip en pindasaus

Nasi met kip en pindasaus
Wat eten we vanavond? Een goed gevulde nasimaaltijd. Door de rijst heb ik biologische kipfilet en flink wat Chinese roerbakgroenten gedaan. Het geheel op Indische wijze gekruid met diverse specerijen, ketjap en sambal. Bij de nasi heb ik een pindasaus geserveerd, die ik zelf heb gemaakt van op basis van pindakaas. Om het af te maken heb ik er wat gefrituurde uitjes bij geserveerd.

zaterdag 30 augustus 2014

Zalm in bladerdeeg met kruiden-olijvenboter

Zalm in bladerdeeg met kruiden-olijvenboter
Wat eten we vanavond? Een heerlijke variant voor een stukje zalm: in een knapperig bladerdeegkorstje met een laagje kruidenboter. Deze verstopte zalm heb ik gecombineerd met gekookte rode aardappels en wat beetgaar gekookte broccoli. Wellicht iets bewerkelijker door de zalm, maar wel zo verrassend en lekker. Het recept voor de zalm komt uit Allerhande.

vrijdag 25 juli 2014

Tortellonisalade met zelfgemaakte pesto

Tortellonisalade met zelfgemaakte pesto
Wat eten we vanavond? Snelle en lekkere vegetarische pastasalade. Binnen 25 minuten op tafel. Bij voorkeur met zelfgemaakte pesto, maar je kunt natuurlijk ook een potje gebruiken. Het recept is afkomstig van www.ah.nl, waarop ik een kleine aanpassing heb gedaan.

dinsdag 15 juli 2014

Pizza met kip-chorizoballetjes

Pizza met kip-chorizoballetjes
Wat eten we vanavond? Een snelle, kindvriendelijke pizza. Lekker makkelijk op basis van kant-en-klaar pizzadeeg. Belegd met zoete paprika, mozzarella en Taggia olijven. De kip-chorizoballetjes maken het tot een bijzondere pizza.