zaterdag 10 november 2012

Stoofpeertjes in wijn (na- of bijgerecht)

Bij wijze van uitzondering een recept voor een nagerecht of bijgerecht. Afgelopen vrijdag heb ik weer de eerste stoofpeertjes gemaakt van dit seizoen. Altijd weer een feest als de Wilder Gieseman peren in de winkel verschijnen. Je bent er wel even mee bezig, maar je kunt een voorraadje voor een paar dagen maken.

Lasagne

Wat eten we vanavond? Een lekker stevige lasagneschotel. De saus (met tomaat, ui, courgette en gehakt) voor deze herfstmaaltijd heb ik uiteraard zelf gemaakt. Ik heb het mijzelf wel een beetje makkelijk gemaakt door tomatenblokjes uit blik te gebruiken. Houd rekening met een wat langere bereidingstijd.

vrijdag 9 november 2012

Tonijnburgers met bloemkool en krieltjes

Wat eten we vanavond? Een snelle maaltijd met heerlijke goudbruin gebakken tonijnburgers. Verder met bloemkoolroosjes en gebakken krietjes met barbecuekruiden.

maandag 5 november 2012

Pompoensoep met Blue Stilton en spekjes

Wat eten we vanavond? Een heerlijk romige pompoensoep. Op basis van kippenbouillon en met wat bleekselderij, ui en knoflook. Voor de verrassend pittige smaak zorgen de Blue Stilton (Engelse blauwschimmelkaas) en de reepjes uitgebakken spek. Lekker met wat stokbrood.

vrijdag 2 november 2012

Pizza met salami en mozzarella

Wat eten we vanavond? Een zelfgemaakte pizza. Met deeg en tomatensaus uit een pakje, salami, ui, Taggia olijven, pesto en mozzarella. Heerlijk van smaak.