zaterdag 3 september 2011

Zomersalade

Vanavond eten we een simpele salade. Het is om te puffen zo heet en daar past deze frisse maaltijd prima bij. De salade heb ik gemaakt met gemengde sla met rucola, gerookte kip, tomaten, zwarte olijven en walnoten. De dressing bestaat uit mooie Australische olijfolie met wat limoensap en peper. Ik heb de salade 'solo' gegeten, maar het is evt. ook lekker met wat stokbrood.

vrijdag 2 september 2011

Pizza van de plaat met tonijn, paprika, mozzarella, ansjovis en olijven

Vanavond eten we zelfgemaakte pizza van de bakplaat. Niet helemaal zelfgemaakt, want het deeg en de tomatensaus komen uit een pakje. Deze keer heb ik de pizza belegd met reepjes rode paprika, witte tonijn, gemarineerde ansjovisjes, Kalamata olijven en ruim mozzarella. Heerlijk voor deze prachtige zomerse dag. We hebben de pizza dan ook in de tuin opgegeten onder begeleiding van een heerlijk fris glas Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

woensdag 31 augustus 2011

Gevulde kalfsrolletjes in portsaus met snijbonen en mezzelune giganti (pasta)

Wat eten we vanavond? Een lekker gevuld stukje kalfsvlees omikkeld met pancetta. Ik heb het gecombineerd met mix van snijbonen en paprika en mezzelune giganti (grote halvemaanpasta), gevuld met ricotta en spinazie. Als voorgerecht hierbij had ik Bladerdeeg gevuld met Roquefort en zongedroogde tomaatjes.

Voorgerecht: Bladerdeeg gevuld met Roquefort en zongedroogde tomaatjes

Vanavond eten we als voorgerecht bij de kalfsrolletjes in portsaus deze lekker pittige bladerdeegpakketjes. Heel eenvoudig en snel klaar te maken.

maandag 29 augustus 2011

Wraps met pangafilet, paprika, kidney beans, mais en avocado

Vanavond eten we weer eens lekker rijk gevulde wraps. Deze keer heb ik een mix gemaakt van kidney beans, mais, avocado, vis (panga) en rode paprika. Pittig gekruid met een fajita-mix uit een zakje en wat jalapeno-peper.