Wat eten we vanavond? Een maaltijdsalade met aardappel en tonijn. Verder met (zoete) puntpaprika, kleine roma-tomaatjes en kappertjes. De dressing heb ik gemaakt met yoghurt, olijfolie en mosterd. Snel, makkelijk en heerlijk voor als het lekker weer is.
Weet jij al wat je vandaag gaat eten? Op 'Wat eten we vanavond' vind je recepten voor een goede maaltijd. Meestal snel en makkelijk te bereiden.
zondag 14 april 2013
zaterdag 13 april 2013
Pasta met rivierkreeftjes en broccoli en kaas
Wat eten we vanavond? Een vrolijk gekleurde pastamaaltijd. Deze keer gestreepte strikjespasta (farfalle) met rivierkreeftjes en broccoli in een kaassaus.
vrijdag 12 april 2013
Mexicaanse vegetarische schotel
Wat eten we vanavond? Een vegetarische schotel met een Mexicaans tintje. Met paprika, tomaat, ui en mais. Voor smaak wat wijnazijn, chilipoeder, knoflook en suiker. In laagjes opgebouwd met tortillachips en kaas.
donderdag 11 april 2013
Macaroni grande met snijbonen, tonijn en limoen-koriander
Wat eten we vanavond? Een niet alledaagse pastamaaltijd. Deze keer heb ik de macaroni grande gecombineerd met fijn gesneden snijbonen. Daarbij kort gebakken tonijnfilet in een limoen-koriander mix. Met recht een verrassende combinatie, maar wel lekker (en snel klaar)
donderdag 4 april 2013
Gevulde paprika
Wat eten we vanavond?Rode paprika gevuld met een mix van rijst, hamreepjes en kaas. Ik heb door de vulling ook nog wat volle kwark gedaan. Het geheel heb ik op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. De paprika's heb ik geserveerd met wat witte rijst.
Ingrediƫnten*
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Ingrediƫnten*
- 3 rode paprika's, gehalveerd en schoongemaakt
- 200 gr. witte rijst
- 300 gr. hamreepjes (biologisch)
- 150 gr. volle kwark
- 150gr. oude kaas, vers geraspt
- 2 tl. gedroogde oregano
- 2 tl. gedroogde salie
- 2 tl. gedroogde tijm
- 2 tl. gedroogde basilicum
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de kwark met hamreepjes, kaas en Italiaanse kruiden. Roer de helft van de gekookte rijst erdoor en breng op smaak met zout en peper. Vul de halve paprika's met het mengsel. Leg de paprika's in een ovenschaal en schenk er ca. 200 ml. water bij. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het geheel in 20-25 minuten gaar en goudbruin worden.Warm de overgebleven rijst op, verdeel deze over de borden en leg de paprika's er op. Eet smakelijk!
Abonneren op:
Posts (Atom)